Elina Lichtendahl

Dramatherapeut bij Mentaal Beter Jong

Mijn naam is Elina Lichtendahl en ik werk sinds 2020 voor Mentaal Beter in Ede als Dramatherapeut. Ik voel me nauw betrokken bij de organisatie en hoop via dramatherapie veel kinderen en jongeren te kunnen helpen. De kracht van het spel heb ik op jonge leeftijd ontdekt. Ik was altijd al bezig met toneel, bewegen, zingen en dansen en om hier mensen mee te helpen was voor mij een logische stap.

Elina Lichtendal - Dramatherapeut

Mijn verhaal

Het fijne aan mijn werk vind ik dat we ontwikkelingsgericht bezig zijn. Samen met de kinderen en jongeren werken we aan bepaalde doelen. Het is bijzonder om dit traject met ze te doorlopen en de persoonlijke groei van dichtbij mee te maken. De positieve verhalen die ik terug krijg van ouders die verandering zien in hun kind vind ik mooi, kinderen bloeien op en durven uit hun comfortzone te stappen.

Mijn werkdagen bestaan voornamelijk uit behandelingen. Tussendoor neem ik de tijd om mijn e-mails te beantwoorden of heb ik gesprekken met ouders. Vergaderingen met collega’s en samen wandelen in de pauze hoort er bij. Mijn team is erg collegiaal en behulpzaam. We werken zelfstandig maar hebben korte lijnen met elkaar en zijn op de hoogte van wat we aan het doen zijn en waarom.

Dat is ook wat ik mee zou geven aan mensen die graag dramatherapeut zouden willen worden: blijf op de hoogte van elkaar en de laatste ontwikkelingen. Ga netwerken, volg workshops en lees veel. Samen leer je het meest. Ook kun je zelf op ontdekkingstocht gaan en lichaamsgericht gaan werken.

Hoe ik dan het balans houdt tussen werk en privé? Mij helpt het om in beweging te blijven. Aan het einde van de dag doe ik yoga of geef ik les aan anderen.