Janneke Bosters

Medewerker Contactteam bij Mentaal Beter Jong

Janneke Bosters is 28 jaar en werkt als Medewerker Contactteam voor Mentaal Beter Jong. Ze werkt op de locatie Zoetermeer, maar werkt tegenwoordig ook wel eens vanuit huis. Janneke en haar team zijn het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie en daarom een enorm belangrijke schakel. Lees snel verder om Janneke beter te leren kennen.

Janneke Bosters - Medewerker Contactteam

Wat vind je het leukst aan je werk?

Ik vind het leuk om met mensen te werken, zowel met mijn collega’s als met (de ouders van) onze cliënten. Daarnaast vind ik het allerleukste dat het werk enorm afwisselend is, van klantcontact tot administratieve werkzaamheden.

Kan je wat meer vertellen over jouw gemiddelde werkdag?

Om 08.00 uur zit ik klaar voor een nieuwe werkdag. Meestal komen rond die tijd gelijk de ziekmeldingen binnen van behandelaren. Deze verwerk ik direct en ik bel dan de cliënten van de desbetreffende behandelaren af voor die dag. Ondertussen krijg ik ook andere telefoontjes van ouders en/of cliënten die vragen hebben. Daarna pak ik de mailbox op, hierin komen vragen binnen maar ook de aanmeldformulieren. De aanmeldformulieren worden verwerkt in de dossiers van de cliënten. Aan het einde van de ochtend is meestal de fysieke post aanwezig, die verwerk ik dan direct. De hele dag door gaat de telefoon. Wij als contactteam zijn het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie, dus we krijgen ook telefoontjes voor het planbureau en de behandelaren binnen. Hierbij kun je denken aan vragen over de aanmelding, of de verwijzing goed is binnengekomen, iemand die belt om een afspraak te annuleren, klachten of bijvoorbeeld voor vragen aan een behandelaar.

Hoe ervaar je de sfeer binnen het team? En binnen de organisatie?

Het contactteam is een fijn team om in te werken. We zetten allemaal een stapje extra voor elkaar waar nodig en kunnen ontzettend hard met elkaar lachen. Het contact verloopt goed. De sfeer is erg goed, wat ervoor zorgt dat ik met plezier naar mijn werk ga. Ik vind dat je binnen de organisatie gewaardeerd wordt als medewerker; je krijgt bijvoorbeeld regelmatig een kleine attentie.

De organisatie Mentaal Beter is ook een leuke organisatie om voor te werken. Ik merk dat ondanks dat je elkaar vooral spreekt aan de telefoon, je de behandelaren wel bij naam kent uit het hele land. En je krijgt regelmatig updates van wat er speelt binnen de organisatie. De sfeer is prettig. Ik voel me hier erg op m’n gemak!

Hoe blijf je zelf mentaal gezond?

Tijdens het (thuis)werken luister ik graag naar behulpzame podcasts. En in de lunchpauze ga ik graag lekker even naar buiten om een wandeling te maken. Goed voor jezelf zorgen is het belangrijkste!