Het verhaal van Dore: in opleiding tot GZ-psycholoog

27 mei 2020

Over Dore

Dore Broekhuis werkt sinds 2011 bij Mentaal Beter in Utrecht. Na eerder de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut te hebben gedaan, is zij nu in opleiding tot gz-Psycholoog. Wij zochten Dore op en stelden haar een aantal vragen. Lees snel verder hoe Dore de opleiding tot gz-Psycholoog binnen Mentaal Beter ervaart!85b9e1db-37ea-4206-86ed-77060c139cf9.png

Wat was jouw motivatie om de opleiding tot gz-psycholoog te doen?

Na mijn universitaire studie wilde ik graag verder studeren. De gz-opleiding geeft een verdieping en verbreding van je kennis en vaardigheden als psycholoog, daarom wilde ik deze opleiding graag gaan volgen. Dan is het op zoek gaan naar de beste manier om te kunnen starten. Bij Mentaal Beter heb ik een hele prettige werkplek gevonden, daardoor wilde ik graag de gz-opleiding bij Mentaal Beter volgen.

Wat heb je gedaan om in aanmerking te komen voor een gz-opleiding?

Het heeft even geduurd voordat ik door de interne sollicitatieprocedure voor een opleidingsplek ben gekomen. Hoewel ik dat uiteraard jammer vond, heb ik er voor gekozen om bij Mentaal Beter te blijven. Binnen Mentaal Beter heb ik een zeer prettige werkplek en ik kreeg voldoende mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik heb de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut bij de VGCt gevolgd en daarnaast EMDR en schematherapie cursussen gedaan. Ook ben ik betrokken geweest bij de ondernemingsraad en ben ik binnen ons zelfsturende team aanvullende taken gaan oppakken. Ik heb mij hierdoor op diverse vlakken sterk kunnen ontwikkelen. Mede hierdoor ben ik later wel door de sollicitatieprocedure gekomen en ben ik gestart met de gz-opleiding.

Hoe is jouw opleiding verlopen?

Binnen Mentaal Beter zijn alle benodigdheden voor het succesvol afronden van een gz-opleiding aanwezig. Doordat er steeds meer collega’s tegelijk met de gz-opleiding bezig zijn kun je veel sparren met elkaar en houden we elkaar goed op de hoogte. Daarnaast zijn er ook veel collega’s die de gz-opleiding al hebben afgerond en die nemen graag de tijd om je te helpen. Daarnaast wordt er één keer per jaar een studentenbijeenkomst georganiseerd, afgelopen jaar was deze voorafgaand aan de Mentaal Beter dag.

“Bij Mentaal Beter heb ik een hele prettige werkplek gevonden, daardoor wilde ik graag de GZ-opleiding bij Mentaal Beter volgen”

Heb jij nog verbeterpunten voor de organisatie rondom de gz/opleiding?

Bij sommige GGZ instellingen worden zaken als intervisie met andere PIOG’s en de indeling van je agenda rondom supervisie, werkbegeleiding en dergelijke meer voor je geregeld dan bij Mentaal Beter. Dit vraagt iets meer initiatief van jezelf.

Heb jij nog tips voor collega’s die ook de gz-opleiding willen doen?

Mocht je niet door de interne sollicitatie komen; blijf het proberen en zie het als motivatie om cursussen en trainingen te volgen! Binnen Mentaal Beter kun je ontzettend veel leren en deze kennis komt je binnen de opleiding zeker van pas. In mijn ogen is Mentaal Beter een hele leuke plek om te werken en heb je een goede kans om toegelaten te worden tot de gz-opleiding.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Mentaal Beter voor de gz-opleiding lees dan hier verder.

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle artikelen