Arbeidsvoorwaarden HSK

Alles wat je wilt weten over onze arbeidsvoorwaarden lees je hier.

Medewerkers van HSK hebben een arbeidsvoorwaarden regeling. Op deze pagina geven wij zo veel mogelijk informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Salarisschalen

Voor de functies van behandelaren hanteren we de salarisschalen van de cao ggzPer functie is een functieschaal die bestaat uit diverse treden. De schaal is opgedeeld in een aanloopschaal en een functionele schaal A/B. Op basis van jouw opleiding en relevante werkervaring binnen de functie, word je ingedeeld in een trede. Voor starters met minder dan twee jaar relevante werkervaring is er de mogelijkheid in te stromen in het traineeship. Je krijgt bij HSK na 12 maanden in dienst een periodieke verhoging. 

De arbeidsvoorwaarden voor de ondersteunende functies vind je hier

Inschaling van de meest voorkomende functies per schaal per 1 januari 2024:

De eerste 6 maanden bieden wij vanwege het opleidingskarakter een startsalaris volgens de cao ggz, FWG 25-0 à € 2.176,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Bij goed functioneren wordt jouw salaris na 6 maanden verhoogd naar FWG 54-1 à € 3.076- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Bij een positieve evaluatie volgt na 11 maanden een vaste aanstelling op een vestiging, waarbij je wordt ingeschaald in FWG 55-1 à € 3.616,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Van €3076,- bruto tot maximaal €4785,- bruto.

Van € 4108,- bruto tot maximaal € 6264,- bruto.

Van € 6050,- tot maximaal € 10376,- bruto

Vakantiegeld & Eindejaarsuitkering

De hoogte van het vakantiegeld bij HSK is 8% van het bruto jaarloon. De uitbetaling hiervan vindt plaats in de maand mei. Naast het vakantiegeld heb jij als medewerker ook recht op een eindejaarsuitkering. De hoogte van de eindejaarsuitkering is 8,33% van het bruto jaarloon en wordt in de maand december uitbetaald.

Duur van de arbeidsovereenkomst


Je krijgt bij indiensttreding standaard een contract voor bepaalde tijd met 1 maand proeftijd. Daarna kan het voorkomen dat je nogmaals een contract krijgt voor bepaalde tijd, maar de intentie is om na het eerste jaar direct een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Ons streven is uiteindelijk namelijk altijd jou als medewerker bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfseconomische omstandigheden voor onbepaalde tijd aan ons te binden.

Werktijden en vrije dagen

Bij HSK werken behandelaren als zij fulltime werken 36 uur per week. De werktijden worden in overleg met het team bepaald. Dit hangt vaak samen met de beschikbaarheid van behandelruimtes en de te plannen overleggen. 

Bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week heb je als behandelaar recht op 166 verlofuren per jaar. Daarnaast heb je per jaar recht op 35 uur levensfasebudgeturen. Totaal komt dit neer op ongeveer 25 dagen verlof per jaar. 

Reiskosten

Onze behandelaren ontvangen een reiskostenvergoeding van maximaal €6,69 per dag voor woon-werk verkeer. Mocht je in opdracht van ons een dienstreis maken, dan ontvang je hiervoor € 0,36 bruto per afgereisde kilometer of de daadwerkelijke gemaakte reiskosten met het openbaar vervoer in de tweede klasse.

Opleidingsbeleid

Interne opleidingen

Binnen HSK bieden wij meerdere trainingen en opleidingen zoals het trainee-opleidingsprogramma. Dit programma richt zich met name op het aanreiken van kennis en kunde van de eerste beginselen van CGT als behandelmethodiek, zoals beschreven in verschillende evidence based behandelprotocollen.

Daarnaast vind intervisie op de vestiging plaats. Tijdens deze intervisie worden behandelinhoudelijke thema’s besproken die gerelateerd zijn aan de professional en/of de behandelinhoudelijke organisatie. Met name niveau 1 en niveau 4 volgens het model van Miller (1990) staan in de intervisie centraal.

Ten slotte zijn er losse opleidingsdagen. Deze richten zich op uitbouw van bestaande – of ontwikkeling van nieuwe kennis
en vaardigheden van behandelinhoudelijke medewerkers.

Externe opleidingen

We bieden opleidingsplekken aan voor de opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt, gz-psycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog en de opleiding basiscursus EMDR.

Invulling van de beschikbare opleidingsplekken vind plaats aan de hand van een interne sollicitatieprocedure. 

 

 

Pensioen

Bij HSK zijn wij aangesloten bij het Pensioenfonds ASR. Voor meer informatie over de pensioenregeling bij ASR kun je een kijkje nemen op www.asr.nl.