Arbeidsvoorwaarden Siggie

Waardering en erkenning zijn belangrijke thema's bij Siggie. Goede arbeidsvoorwaarden voor onze medewerkers zijn hier een onmisbaar onderdeel van. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? Je leest het op deze pagina. 

Arbeidsvoorwaarden Siggie

Zorg voor onze medewerkers

Medewerkers van Siggie vallen onder een eigen arbeidsvoorwaardenregeling, waarin alles voor jou als medewerker goed is geregeld. Zo kun je naast een goed salaris rekenen op andere fijne arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan en ontwikkelingsmogelijkheden. Meer daarover lees je hieronder.

 

Wat bieden wij jou?

Salaris

We hebben een functiegebouw met een marktconform salarishuis ontwikkeld. Op basis van functiewaardering en marktonderzoek is het salaris per functie vastgesteld. Per functie geldt dus een salarisschaal, met een minimum en maximum salaris op bais van een 40-urige werkweek. Op basis van relevante werkervaring word je ingeschaald in de voor jouw functie geldende salarisschaal. 

Salarisverhogingen vinden plaats op basis van beoordeling. Deze verhoging wordt uitgevoerd per de eerstvolgende januari maand, tenzij je gestart bent na 1 juli: dan geldt dit de daarna volgende januari maand. De beoordeling is gekoppeld aan een percentage salarisverhoging: 0 tot 5%.

Neem contact met mij op!

Vragen?

Sharon Wout

Corporate Recruiter