Laura Groeneveld – van Es

Maak kennis met Laura Groeneveld – van Es

Orthopedagoog bij Mentaal Beter

Ik ben Laura Groeneveld en werk als Orthopedagoog voor Mentaal Beter in Etten-Leur. Door de vele doorgroei- en de opleidingsmogelijkheden binnen de organisatie zit ik helemaal op mijn plek. Zo heb ik de opleidingen CGT en EMDR al kunnen volgen en ben ik recent gestart met de opleiding tot GZ-psycholoog. Ontzettend leuk!

Mijn verhaal

Niet alleen is mijn werk inhoudelijk uitdagend en haal ik hier voldoening uit, ook het team en het werken binnen een grote, groeiende organisatie zorgt ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Hoe ziet mijn werkdag eruit?
Werken al Orthopedagoog bij Mentaal Beter betekent dat ik mijn dagen wisselend kan invullen. Hoe een gemiddelde dag eruit ziet? Nadat ik mijn kinderen naar school heb gebracht stap ik in de auto op weg naar de vestiging. Ik heb een eigen werkkamer waar ik de dag kan opstarten. Ik leg bijvoorbeeld de materialen vast klaar voor een onderzoek naar autisme en check nog even het systeem voor zijn gegevens. Ik beantwoord nog wat mailtjes en dan is het tijd om de jongen op te halen uit de wachtkamer.

Lunchen doe ik gezellig met mijn collega’s in onze teamkamer. Na de lunch heb ik ruimte voor beeldbellen en overige afspraken. Naast mijn werk als Orthopedagoog zit ik bijvoorbeeld ook in de ondernemingsraad en we spreken elkaar regelmatig online.

Mijn dag bestaat uit begeleidingen van kinderen die middels CGT de angstklachten moeten doen verminderen. Hierna volgt bij een puber een sessie EMDR. In de middag heb ik nog een overleg met een leerkracht van groep 5. Een meisje uit haar klas is aangemeld met concentratieproblemen en voor het onderzoek interview ik de leerkracht. Als afsluiting van de dag nog even een belletje met de leadlink van de vestiging om nieuwe aanmeldingen te bespreken en de werkdag is alweer om!

Ontmoet ook onze andere collega's

Marieke van Wijngaarden

Sarah van Dongen

Esther van Bemmel