Sarah van Dongen

Maak kennis met Sarah van Dongen

Onderwijsbegeleider/Orthopedagoog bij Opdidakt

Ik ben Sarah van Dongen en direct na mijn studie (2021) ben ik gestart bij Opdidakt Schoolservice. Ik werk als Onderwijsbegeleider/Orthopedagoog in Den Haag. De meest interessante ontwikkeling in mijn werk? Mindfullness!

Mijn verhaal

Ik help kinderen die vastlopen in of met het onderwijs. Samen met collega’s hebben we het vaak over mindfullness en we zien hier veel kansen in, juist in het onderwijs. Waar hier op school weinig mee gedaan wordt omdat leerkrachten vaak werken met grote groepen kinderen, hebben wij meer ruimte om deze kansen te verkennen en toe te passen. Ik merk dat het veel effect heeft op de kinderen die wij behandelen en vind het bijzonder om te zien dat bij Opdidakt het thema mindfullness ook terug komt in de opleidingen.

Het leukste in mijn werk is praktisch aan de slag gaan met de kinderen. Ik krijg er veel voor terug. Tijdens de behandelingen zie ik het zelfvertrouwen groeien en dat is precies waar ik voldoening uit haal: bijdragen aan de ontwikkeling van een kind.

Op welk resultaat ik het meest trots ben? Ik vind het mooi om te zien dat we als team in relatief korte tijd gegroeid zijn. We werken fijn samen en zijn erg hecht. De informele sfeer en het persoonlijke contact met elkaar zorgen niet alleen voor een fijne werkomgeving, het is ook iets dat we uitdragen naar cliënten toe. Kinderen voelen alles aan!

Ontmoet ook onze andere collega's

Marian van den Beukel-Strik

Esther van Bemmel

Marieke van Wijngaarden