Lisa van den Bijgaart – ten Kleij

Maak kennis met Lisa van den Bijgaart – ten Kleij

GZ-psycholoog bij Mentaal Beter

Mijn naam is Lisa van den Bijgaart – ten Kleij en ik werk als gz-psycholoog bij Mentaal Beter Rosmalen. Mijn carrière startte ik in de militaire dienst waar ik begon als basispsycholoog. Hier behandelde ik militairen en veteranen, met diverse psychische klachten. Inmiddels ben ik gespecialiseerd in EMDR, en mag ik mezelf bijna EMDR practitioner noemen. Het is betekenisvol werk met relatief snel effect waar ik mensen ondersteun om weer de eigen regie terug te pakken.

Mijn verhaal

Ik heb gekozen voor dit vak omdat ik geïnteresseerd ben in mensen. Waarom doen mensen wat ze doen? Waar lopen ze tegen aan? En waarom? Ik hou van sociaal contact en vind het bijzonder om tijdens behandelingen uit te pluizen wat mensen beweegt en hoe ik ze kan helpen om weer in hun eigen kracht te gaan staan. Ik pak vooral trauma-problematiek op, om EMDR behandeling te geven. Ook geef ik schematherapie groepsbehandeling samen met de PIOG.

Hoe een gemiddelde werkdag er voor mij uit ziet? Heel divers! Dat spreekt mij ook juist aan. Mijn ochtend start bijvoorbeeld met een uur werkbegeleiding aan een PIOG. Elke dag zijn er meerdere behandelingen met cliënten gepland, heb ik een RB intake staan of heb ik ruimte om aan mijn verschillende Holacracy rollen te werken. Een van de rollen die ik vervul naast mijn dagelijkse werkzaamheden is de rol kwaliteit in een kerngroep. Dit is een landelijk team van specialisten, die zich bezighoudt met de ontwikkeling van zorgpaden, behandelmethodes, communicatie etc. Het leuke hieraan vind ik om de samenwerking op te zoeken.

Mentaal Beter is het tegenovergestelde van de hiërarchische branche waar ik begon en het bevalt me goed! We werken zelf organiserend, er is ruimte om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen en je hebt de vrijheid om dingen op te pakken. Hierdoor zijn de doorgroeimogelijkheden ook meer zichtbaar: ik hoop uiteindelijk de opleiding tot klinisch psycholoog te kunnen doen. Als KP-er ga ik nog meer de diepte in en kan ik me specialiseren. Wat ik hierin meeneem? Een affiniteit met een brede populatie van cliënten, gestructureerd werken en het bewaken van mijn eigen grenzen is belangrijk. Mentaal Beter biedt de basis, de rest is aan mezelf!

Ontmoet ook onze andere collega's

Seline Bardoel

Geraldine van Krimpen