Werken bij Opdidakt

We doen onderzoek naar leerproblemen, zoals dyslexie, dyscalculie en intelligentie. Ook geeft Opdidakt behandelingen die gericht zijn op zowel didactisch als op sociaal-emotioneel gebied. Daarnaast ondersteunen we scholen bij de ontwikkeling van hun leerlingen.

In een oogopslag

0
Oprichting Opdidakt
0
Medewerkers
0
Vestigingen in Nederland
onze missie

Bij ons staat de ontwikkeling van het kind centraal.

In de huidige maatschappij wordt steeds meer gevraagd van kinderen en jongeren. Soms stuiten zij op uitdagingen op het gebied van leren, gedrag of ontwikkeling.

Wat wij doen

Zorgen voor een goede start in de maatschappij.

Opdidakt helpt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen een goede start te maken in de maatschappij door ondersteuning te bieden wanneer zij vastlopen in hun ontwikkeling. 

Wij doen onderzoek naar leerontwikkelingsproblemen, zoals (ernstige) dyslexie, dyscalculie en intelligentie. Zowel op didactisch als op sociaal-emotioneel gebied bieden we diverse vormen van begeleiding. Daarnaast ondersteunen we scholen bij de ontwikkeling van hun leerlingen. Met ons aanbod schoolservice vergroten we de kennis en vaardigheden van leraren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. We werken vraaggericht en ondersteunend.

Voor het hele gezin

In onze begeleiding richten we ons op leerlingen en hun ouders en leerkrachten.

Ons uitgangspunt hierbij is dat de kinderen en jongeren de beste zorg krijgen die we onze eigen kinderen ook toewensen.

Opdidakt en Mentaal Beter vormen samen een dynamische keten van snelgroeiende praktijken op het gebied van psychologische dienstverlening. Er werken in totaal zo’n 1000 medewerkers bij ons. De cultuur is informeel, resultaatgericht met ruimte voor eigen inbreng en creativiteit, waarbij samenwerking belangrijk is: we doen het echt samen!

 

Onze kernwaarden

Kindvriendelijk

Kindvriendelijkheid zit in ons DNA. Wij zorgen voor kinderen en jongeren zoals we de zorg voor onze eigen kinderen ook toewensen.

Systeemgericht

Door verbanden te leggen en de hulpvraag duidelijk in kaart te brengen, kunnen we de beste zorg bieden.

Maatwerk

Ieder kind is uniek, daarom bieden wij altijd een op maat gesneden aanpak, waarbij het kind en gezin altijd op de eerste plaats staat.

Oplossingsgericht

Voor elk probleem is een oplossing. Ons doel is om kinderen en jongeren in staat te stellen om op hun eigen manier het probleem aan te pakken.