Evelien Peters

Maak kennis met Evelien Peters

Dramatherapeut bij Mentaal Beter Jong

Mijn naam is Evelien Peters en ik ben sinds 2014 een bekend gezicht binnen de organisatie. Ik ben begonnen bij Opdidakt als dramatherapeut, direct na mijn studie Dramatherapie en heb op verschillende vestigingen gewerkt in het Zuiden. Inmiddels werk ik bij Mentaal Beter als vaktherapeut.

Mijn verhaal

Ik heb de studie Creatieve Therapie gedaan aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Het leuke van dit vak vind ik dat het ergervaringsgericht is, je laat de kinderen ervaren hoe zij dingen het beste kunnen aanpakken. Kinderen kunnen hun emoties uiten tijdens dramatherapie en ik merk dat ze dit fijn vinden. Je hoeft niet altijd met ze te praten, je voelt en ziet het en daar ga je uiteindelijk mee verder. Ik vind deze manier van werken heel erg mooi. Zelf heb ik veel aan musical gedaan en ik merk aan mezelf dat ik daar meer open door ben geworden.

Een gemiddelde behandeling duurt drie kwartier. Ik start mijn behandelingen door te kletsen met de kinderen in een ruimte waar veel speelgoed staat. Het is een prettige en veilige omgeving voor ze. Mijn dagen vullen zich met afspraken, overleggen met collega’s en soms afspraken met scholen of leraren om te kijken hoe het daar gaat met de kinderen en hoe zij of ik kunnen ondersteunen. Ik vind het belangrijk om pauze te nemen samen met mijn collega’s, het is niet alleen gezellig maar zorgt voor verbinding en ontspanning, juist als we druk zijn. Ik zie die verbinding terug in de tijd die we nemen voor elkaar. Als ik bijvoorbeeld een heftige begeleiding heb gehad of wil praten met een collega is daar ruimte voor. Die maken we!

Welke tips ik mee zou geven voor een goede werk-privébalans? Spreek met jezelf af wanneer je je laptop dicht klapt en wanneer je je telefoon uitzet. Als je niet goed voor jezelf zorgt dan lukt het werk ook niet goed. Ik vind het erg fijn om creatief bezig zijn door bijvoorbeeld te dansen of te tekenen. Dit geeft mij veel ontspanning. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe plekken en omgevingen te ontdekken en om hier bijvoorbeeld te gaan wandelen, hierdoor krijg ik inspiratie en energie.

Ontmoet ook onze andere collega's

Janine Lukkenaar

Marrit Kalisvaart