Janine Lukkenaar

Maak kennis met Janine Lukkenaar

Dramatherapeut bij Mentaal Beter Jong

Mijn naam is Janine Lukkenaar en ik ben in 2008 begonnen bij Opdidakt. Het was toen nog een kleine organisatie met ongeveer 15 medewerkers. Opdidakt is inmiddels flink gegroeid en veranderd en ik heb natuurlijk zelf ook niet stil gestaan. Inmiddels ben ik werkzaam als dramatherapeut bij Mentaal Beter in Ede.

Mijn verhaal

Ik ben mijn carrière hier gestart bij Opdidakt. Door het gebruik van creatieve werkvormen en spel, werk ik met kinderen aan hun persoonlijke ontwikkeling en doelen. Ik heb veel passie voor mijn werk. Het is erg mooi om kinderen te zien opbloeien. De dankbaarheid van ouders is vaak groot als hun kind weer lekker in zijn of haar vel zit en het gezin beter om kan gaan met problemen. Het is echt een super interessant vak en ik denk geregeld met een grote glimlach terug aan wat ik heb meegemaakt.

Naast het geven van behandeling aan kinderen, oudergesprekken, schoolgesprekken en trainingen, vind ik het leuk om mee te denken met de organisatie. Bijvoorbeeld hoe we vaktherapie meer bekendheid kunnen geven en verder kunnen ontwikkelen, binnen en buiten de organisatie. Het is fijn dat hier ook ruimte voor is. Dat maakt mijn werk heel gevarieerd en uitdagend.

Opdidakt en Mentaal Beter zijn allebei onderdeel van Mental Care Group, en ik werk inmiddels voor Mentaal Beter. Ik werk in een superleuk team met veel orthopedagogen en psychologen, waar we veel samenwerken en van elkaar leren. Er is een grote betrokkenheid naar elkaar en ook veel plezier.

Ontmoet ook onze andere collega's

Evelien Peters

Marrit Kalisvaart

Lianne Hartings