Marrit Kalisvaart

Maak kennis met Marrit Kalisvaart

Speltherapeut bij Mentaal Beter

Mijn naam is Marrit Kalisvaart en ik werk sinds 2016 als Speltherapeut bij Mentaal Beter in de Bilt. In mijn behandelingen gebruik ik spel als middel om kinderen te begrijpen en te helpen. Ik vind het mooi om te zien hoe spel helpt om bepaalde blokkades weg te halen en dat ik kinderen weer zie opbloeien!

Mijn verhaal

Als Speltherapeut behandel ik veel verschillende problematiek. Je kan denken aan traumatische ervaringen (verlies/rouw, kindermishandeling, veranderingen in de thuissituatie, ziekte, handicap, psychiatrische problematiek van het kind zelf of gezinsleden etc. Maar ook de emotionele en sociale problemen die hieruit volgen zoals bijvoorbeeld hechtingsproblemen, een negatief zelfbeeld of geen aansluiting kunnen vinden bij andere kinderen.

In mijn tijd bij Mentaal Beter heb ik een opleiding afgerond waarin ik heb geleerd om kindertekeningen te analyseren. Dit is een goede toevoeging aan technieken die ik toepas tijdens mijn behandelingen. In de toekomst zou ik het erg leuk vinden om een opleiding in familieopstellingen te volgen. Ik ben blij met de ruimte die ik krijg bij Mentaal Beter om mijzelf verder te ontwikkelen, juist omdat dat zo belangrijk is in dit werkveld.

Een stuk van mijn werkgeluk haal ik uit de verbinding met mijn team, er heerst een open en ontspannen sfeer. Professioneel versterken en vullen we elkaar aan. In ons team is er ruimte om dingen bespreekbaar te maken als we ergens tegen aan lopen, dan zoeken we de samenwerking op!

Ontmoet ook onze andere collega's

Evelien Peters

Janine Lukkenaar

Lianne Hartings