Jerzy Snijers

Maak kennis met Jerzy Snijers

GZ-psycholoog bij Mentaal Beter

Jerzy Snijers is inmiddels een vertrouwd gezicht binnen de organisatie. In 2018 heeft ze haar 12,5 jarig jubileum bij de organisatie gevierd en heeft ze mooie stappen kunnen zetten. Jerzy heeft de opleiding tot GZ-psycholoog succesvol afgerond en werkt nu als GZ-psycholoog op de vestiging in Tiel.

Lees snel verder om Jerzy beter te leren kennen.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Wat ik enorm mooi vind is dat ik de kans krijg om met het levenspad van iemand te mee te mogen lopen en kijken of je daar een positieve bijdrage aan kunt leveren in de ontwikkeling van iemand. Wat ik verder erg leuk vind aan het werken bij Mentaal Beter is dat ik ook een ander stukje van mezelf, het ondernemerschap kwijt kan omdat ik de vestiging Tiel heb mogen opbouwen. Ik ben alleen begonnen en het team bestaat inmiddels uit 8 collega’s. Ik heb de ruimte en het vertrouwen gekregen om dit op te kunnen zetten en dat vond ik een bijzonder leuke uitdaging.

Hoe omschrijf je de sfeer binnen het team? En binnen de organisatie?
Binnen het team heb ik de luxe gehad dat ik mij met het aannemen van nieuwe collega’s mocht bemoeien. We hebben een fijn en hecht team, ondanks dat we elkaar tijdens de coronaperiode niet veel live zien. Een team met een lach en een traan; er wordt heel veel gelachen met elkaar maar als er moeilijke dingen zijn worden deze ook gedeeld.

Kan je wat meer vertellen over een gemiddelde werkdag?
Tegenwoordig hangt dat een beetje af van waar ik werk, thuis of op de vestiging. Als het een thuiswerkdag is dan kan ik tussen de gesprekken door even gauw wat huishoudelijke klusjes doen. Een dag op kantoor is eigenlijk veel rustiger. We starten ’s ochtends met even snel gedag zeggen en dan aan de gang met werk. We lunchen zoveel mogelijk samen  en als het weer het toe laat lunchen we buiten op het balkon in het zonnetje.

Welke tips zou je mee geven aan mensen die graag als GZ-psycholoog willen gaan werken?
Ik heb het echt als een pré ervaren dat ik met de nodige werkervaring de GZ-opleiding ben gaan volgen. Voor mijn gevoel heb ik daardoor nog meer kunnen profiteren van de geboden leerstof. Het dragen van de eindverantwoordelijkheid van behandelingen was voor mij, mogelijk mede als gevolg hiervan, niet zo’n grote stap.

Wie is voor jou een inspiratiebron gerelateerd aan het vak dat je uitoefent?
Eigenlijk zijn de mensen die ik mag behandelen mijn belangrijkste inspiratiebron. Ik spreek regelmatig mensen die hele nare dingen in hun leven hebben meegemaakt en ik vind het vaak bewonderingswaardig hoe zij zich door het leven heen staande hebben kunnen houden. Ik leer hier nog dagelijks van.

Welke tip zou je mee geven voor een goede werk-privébalans?
Goed plannen, structureren en organiseren. Ik heb de opleiding tot GZ-psycholoog recentelijk afgerond en ik heb het laatste gedeelte 32 uur gewerkt in combinatie met een druk gezin. Dit was echt aanpoten en het is gelukt door ook voldoende tijd voor mezelf in te ruimen.

Ontmoet ook onze andere collega's

Geraldine van Krimpen

Lisa van den Bijgaart – ten Kleij

Seline Bardoel