Mentaal Beter Dag 2018

De Mentaal Beter dag stond dit jaar in het teken van Vitaliteit.

Op donderdag 18 januari 2018 was het weer zover: de jaarlijkse Mentaal Beter Dag vond plaats! Ook dit jaar troffen collega’s van Mentaal Beter elkaar in het luxe hotel van Van der Valk in Tiel. Het was een extra spannende dag door de zware storm (code rood) die heel het land teisterde. Toch lukte het vele collega’s om deze pittige weersomstandigheden te trotseren en werden zij bij aankomst in Tiel warm ontvangen met koffie en thee.

De Mentaal Beter dag stond dit jaar in het teken van Vitaliteit. Verschillende sprekers gaven presentaties en workshops over uiteenlopende zaken binnen de ggz die aansluiting hadden op dit belangrijke onderwerp. Daarnaast vonden er allerlei inspirerende workshops plaats die nieuwe inzichten gaven voor het toepassen van vitaliteit in de praktijk.

Extra bijzonder tijdens deze editie was de kennismaking met de virtual reality game ‘Stressjam’ – een VR-ervaring waarin je op een spelende manier leert omgaan met stress. Deze nieuwe e-health applicatie trok veel aandacht en werd vol enthousiasme gespeeld door veel collega’s. Daarnaast was het mogelijk om voor totale ontspanning plaats te nemen in de Sensiks Reality Pod. Deze cabine maakt het mogelijk om je een multi-sensorische interactieve beleving te geven waarin alle vijf zintuigen geprikkeld worden. Door de speciale beelden, geuren, temperatuurwisselingen, windtoevoer en geluiden waan je je binnen luttele seconden op bijvoorbeeld een exotische plaats of op safari! Deze totaalbeleving kan in de praktijk onder andere worden ingezet bij stressbestrijding.

Maar dat was nog niet alles! Een aantal collega’s kon genieten van een ontspannende yogasessie. Bij een onderwerp als vitaliteit kan het ervaren van de positieve effecten van yoga, zoals het verminderen van stress en het vergroten van je concentratievermogen en mentale kracht, natuurlijk niet ontbreken.

Net zoals vorig jaar hebben wij weer een mooie aftermovie van deze dag gemaakt. Wij willen Hajee de Vink bedanken voor de filmopnames en editing. Bekijk hieronder het filmpje om een indruk te krijgen van deze onvergetelijke dag!