Mentaal Beter Dag 2020

Inspireren, samenkomen en gezelligheid.

Ook dit jaar organiseerde Mentaal Beter weer een inspiratiedag voor alle behandelaren uit het hele land. Van Winschoten tot aan Terneuzen, op donderdag 16 januari 2020 troffen collega’s elkaar in het Van der Valk hotel in Tiel. Inmiddels een bekend decor voor de Mentaal Beter Dag.

De dag begon gezamenlijk met een introductie van bestuursvoorzitter Martin de Heer, om vervolgens op te splitsen in 2 zalen met aparte programma’s: één omtrent volwassenenzorg en één specifiek voor kind en jeugd.

 

 

In de zaal voor kind en jeugd trapte Sabine Vermeire (Systemisch Psychotherapeut) af met haar interactieve groepsworkshop ‘Van onthecht naar verbonden’. Vervolgens gaf Karen Keukelaar (113 Zelfmoord Preventie) een interactieve lezing en sloot Tessa Peters (Cognitief Gedragstherapeut) de middag af met een lezing over seksueel misbruik.

In de zaal voor volwassenenzorg startte Claudi Bockting (Hoogleraar depressie) met haar lezing ‘Van de complexiteit van psychische aandoeningen naar de schoonheid van minimale interventies’. Vervolgens gaf Jacqueline A-Tjak (Klinisch Psycholoog) een lezing over Acceptance en Commitment Therapy en sloot seksuoloog Wim Slabbinck de dag af met zijn interactieve workshop ‘Seksgesprekken in de ggz’.

De dag werd feestelijk afgesloten onder het genot van een heerlijk diner en een lekker drankje, onder begeleiding van de band van een van onze behandelaren. Ook dit jaar hebben we de dag weer weten te vangen in een aftermovie, klik hieronder om de video te bekijken!